Ez a márkaépítés igazi alapja - Szesztay Péter
Szesztay Péter vállalkozó személyes blogja: vállalkozás, inspiráció, e-commerce, online marketing. Ismerje meg jobban!
Szesztay, vállalkozás, e-commerce, webáruház, seo, keresőoptimalizálás, online marketing
21841
single,single-post,postid-21841,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Ez a márkaépítés igazi alapja

sziv_kezeben_flickrSeanMcGrath

Ez a márkaépítés igazi alapja

A márkaépítés alapja

Az egyik legfontosabb dolog, amit vállalkozásunk építése érdekében tehetünk, hogy márkát építünk. Hogy mire alapozzuk a márkaépítést, azt leginkább az önismeretünk határozza meg. Építsük arra, amiben hiszünk – ez a siker alapja.

 

A következetes márkaépítés hatalmas előnye, hogy újra és újra segít megerősíteni a helyes viselkedést a mindennapi életünkben. A folyamatos odafigyelés és konzisztens gyakorlás során a személyiségünk és magunkról kialakított kép is folyamatosan erősödik, így egyre könnyebb, természetesebb működéssé válik márkánk építése. A gyakran ismételt tettek egyszerűen belénk ívódnak a rutinszerű ismétlésnek köszönhetően.

kézben papír szív

Ne azt kérdezzük magunktól, hogy amit teszünk, elég-e. Inkább azon gondolkodjunk el, hogy mi tükröz minket a legjobban és cselekedjünk aszerint napról napra. A márka akkor lesz következetes, ha a mindennapjainkat áthatja az a mögötti érték, amit képviselünk. Ez a természetesség azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene mindennap foglalkozunk az építésével! (Hogy mit tegyünk – és mit ne – ahhoz itt szedtünk össze némi támpontot.)

Egy márka alapja nem az óriási követőbázis. Ne keverjük össze a közönséget a márkával! A követőtábor, azaz a közönség felépülése a közvetlen eredménye lesz annak, hogy olyan márkát építünk, ami valóban a saját értékeinket közvetíti. Ennek hitelességéhez ugyanis könnyen csatlakoznak majd mások.

Hogyan kezdjünk neki a márkaépítésnek?

Kezdjünk el gondolkozni a márkánkon még ma! A mai világban a márkák különböztetnek meg minket. Egy jól definiált és rendszeresen kommunikált márka nélkül nagyon nehéz kitűnni a zajból, ami körülvesz minket. Nem akkor kell márkát építeni, amikor a cégünk már sikeres, ez az első pillanattól fontos és segíti a fejlődést.

Gondolkozzunk hosszú távon, sokkal inkább küldetésben, mintsem márkában. Tegyük fel magunknak a kérdést, hol szeretnénk lenni 30 év múlva, és mit szeretnénk hallani magunkról. Hogy szeretnénk, hogy emlékezzenek ránk? Ez az alapja annak, amit aztán mindennapi cselekedetek révén a márkánkká formálhatunk.

Mit csinálna fizetés nélkül is? Tehát küldetésben kéne gondolkodni. De hogy találjuk meg, mi a küldetésünk? Gondolkozzunk el azon, hogy mi az a probléma, téma, ami annyira lázba hoz, hogy fel tudnánk borítani egy asztalt. Amiért ma is nap mint nap teszünk valamit, még ha eddig nem is fogalmaztuk meg pontosan. Olyan dolgot válasszunk, ami valóban lázba hoz és amiért hajlandó tenni akár lemondások árán is. Ha ilyen célra találunk, a siker útjára léptünk!

 

Forrás: http://thestartupchat.com/

Eredetileg megjelent: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/ez-a-markaepites-igazi-alapja/